Braziliaanse Roger Mello: eerste Amerikaanse tentoonstelling in het Eric Carle Picture Book Art Museum

Het Eric Carle Museum of Picture Book Art, dat bekend staat om zijn exposities van illustratoren en kinderboekenauteurs, heeft al talloze exposities uit verschillende landen en van verschillende kunstenaars georganiseerd.

Tot nu toe zijn er slechts twee tentoonstellingen gewijd aan het werk van buitenlandse kunstenaars in solotentoonstellingen.

Roger Mello, een Braziliaanse illustrator en kinderboekenschrijver, is de nieuwste ontvanger van deze eer met zijn tentoonstelling getiteld „Fuzuê! Uitvinding en verbeelding in de kunst van Roger Mello“.

Ellen Keiter, hoofdconservator van het museum, wilde al lang het werk van Mello naar de VS brengen, geïnspireerd door een gesprek tussen hem en Peter Sís in 2021.

We zijn verheugd om de eerste tentoonstelling [in de VS] voor Roger Mello te organiseren.

Ellen Keiter

Mello, die bekend staat om zijn samenwerking met kunstenaars uit verschillende landen, heeft nog geen tentoonstelling in de Verenigde Staten gehad.

De tentoonstelling, die tot 5 januari 2025 loopt, toont originele kunst en materialen uit 12 van zijn boeken en enkele ongepubliceerde titels, met zijn ingewikkelde, gedetailleerde en kleurrijke werk waarbij hij verschillende materialen gebruikt, van kleurpotloden tot collage tot latexverf.

Isabel Ruiz Cano, assistent-curator van het Carle Museum, vertelt over Mello’s voorkeur voor latexverf.

Roger zegt dat hij graag met latexverf werkt omdat hij die overal ter wereld kan vinden.

Isabel Ruiz Cano

In de tentoonstelling „Fuzuê! Invention & Imagination in the Art of Roger Mello“ worden bezoekers getrakteerd op een rijk tapijt van materialen die de diepte en breedte van Mello’s artistieke bekwaamheid weerspiegelen.

In de kunst van Roger Mello

Onder deze schatten bevinden zich ingewikkeld vervaardigde boekpoppen, boeken in accordeonstijl met hun unieke vouwmechanismen en uitgebreide uitvouwbare pagina’s die verborgen werelden en verhalen onthullen.

Elk materiaal toont een nieuw facet van Mello’s kunstenaarschap, waardoor deze tentoonstelling een onvergetelijke reis wordt in de geest van een meesterillustrator en kinderboekenschrijver.

De tentoonstelling is een must voor kunstliefhebbers en biedt een ongeëvenaarde kans om het Amerikaanse publiek vertrouwd te maken met de ingewikkelde, gedetailleerde en kleurrijke creaties van deze beroemde Braziliaanse illustrator en kinderboekenschrijver.

De tentoonstelling is een bewijs van Mello’s veelzijdigheid als kunstenaar en zijn bijdrage aan de wereld van de kinderliteratuur.

Schreibe einen Kommentar