Plaatselijke kunstenaar en counselor lanceert ‚Wild Branches‘ een nonprofit voor kunstzinnige therapie in Shreveport

 v n, tags: uriah wild branches een nieuwe voor - scontent.fcrk4-2.fna.fbcdn.net
v n – scontent.fcrk4-2.fna.fbcdn.net

Uriah Oxford, een plaatselijke kunstenaar en counselor bij Clint Davis Counseling, leidt de oprichting van een nieuwe nonprofit voor kunsttherapie in Shreveport. Dit initiatief, Wild Branches genaamd, heeft als doel om kunsttherapie aan te bieden als alternatieve geneeswijze voor de gemeenschap.

Clint Davis Counseling, gevestigd op 670 Albemarle Drive, Building 7, biedt professionele begeleiding, onderwijs en hulpmiddelen in de regio Shreveport-Bossier City. Oxford is zowel kunstenaar als counselor en werkt samen met de dienst aan de lancering van Wild Branches, waarin zijn passies voor kunst en geestelijke gezondheid samenkomen.

Oxford is van plan om kunstenaars te koppelen aan gediplomeerde counselors om anderen te helpen genezen door middel van kunst, waarbij hij het belang benadrukt van het aanpakken van emotionele problemen zoals depressie en angst. Hij gelooft dat veel mensen baat kunnen hebben bij kunstzinnige therapie, ook na ernstige trauma’s.

Geïnspireerd door Jackson Pollock, leerde Oxford zichzelf schilderen om met persoonlijke trauma’s om te gaan en nu gebruikt hij zijn ervaringen om anderen te helpen. Zijn vroege interesse in psychologie bracht hem ertoe een professionele counselor te worden, met een missie om de helende voordelen van kunstzinnige therapie te delen.

Oxfords visie voor Wilde Takken

„Wat ik wil doen is gebruik maken van diegenen onder ons die kunstenaar zijn, ook al zijn we misschien niet opgeleid in de geestelijke gezondheidszorg, wij zijn degenen die begrijpen dat kunst een helende kracht in ons leven is geweest,“ zegt Oxford. „Ik wil kunstenaars koppelen aan adviseurs en therapeuten in de geestelijke gezondheidszorg en workshops geven, zodat we mensen in onze gemeenschap kunnen leren hoe ze genezing in hun leven kunnen brengen.“

Wild Branches zal alternatieve therapie aanbieden en de talenten van kunstenaars onder de aandacht brengen, en zo de betrokkenheid van de gemeenschap aanmoedigen. Oxford, geïnspireerd door Pollocks druppelschilderijen, begon 25 jaar geleden aan zijn artistieke reis en heeft sindsdien een passie voor abstracte kunst ontwikkeld.

De grote, expressieve kunstwerken van Uriah Oxford weerspiegelen rauwe emoties, die intuïtief en zonder planning worden gecreëerd. Deze vrijheid om te creëren zonder regels voedde zijn genezingsreis en inspireert hem nu om anderen te helpen via Wild Branches.

„Het heeft iets om in de achtertuin te zijn en verf te verplaatsen zonder regels,“ zegt Oxford. „Dat is wat ik zo leuk vind aan abstract expressionisme. De regels zijn gewoon wat er in je psychologie omgaat en wat je voelt.“

Zijn aanvankelijke interesse in abstract expressionisme werd gewekt door de banden met de Jungiaanse psychologie, ontwikkeld door Carl Jung, die bekend staat om zijn werk over de menselijke psyche. De non-profit heeft niet alleen als doel om een nieuwe vorm van therapie aan te bieden, maar ook om kunstenaars te ondersteunen en hun bijdragen aan de gemeenschap te benadrukken.

Hilton Hotel Convention Center (Shreveport)

The Hilton Shreveport Hotel is located in downtown Shreveport, Louisiana near the Riverfront District. It adjoins the new Shreveport Convention Center (wikipedia)

Shreveport–Bossier City metropolitan area

The Shreveport–Bossier City metropolitan area, officially designated Shreveport–Bossier City by the U.S. Office of Management and Budget, or simply Greater Shreveport, (wikipedia)

Schreibe einen Kommentar